V zahtevnih razmerah se odpira ogromno vprašanj o organizaciji takšnega festivala, kot je Exit. Na nekatera odgovarja Sanjin Djukić, član upravnega odbora festivala Exit in direktor za odnose z javnostjo

Štiridnevni Exit v Novem Sadu je bil prvi in edini večji glasbeni festival v Evropi. S pogojem PCT ga je vsak večer obiskalo več kot 40.000 ljudi

Številni obiskovalci festivala Exit 2021 so prepričani, da je festival brez omejitev (razen pogoja PCT pri vstopu) znak za začetek normalnega življenja. Organizatorji so sledili vzoru nekaterih ekperimentalnih koncertov po Evropi in se odločili, da nekdo mora biti prvi.

Ne glede na razmere je jubilejni, dvajseti festival Exit privabil obiskovalce iz 70 držav. Na festival so lahko vstopili samo preboleli, cepljeni in testirani. Tisti, ki so prišli na festival samo s hitrim testom, so morali še dodatnega (hitrega) opraviti pred vhodom. Pred festivalom so za obiskovalce pripravili dodatne odmerke cepiva, zdravstvenim delavcem pa podarili 3000 zastonj vstopnic.

V zahtevnih razmerah se odpira veliko vprašanj o organizaciji takšnega festivala, kot je Exit. Na nekatera odgovarja Sanjin Djukić, član upravnega odbora festivala Exit in direktor za odnose z javnostjo.

"Nismo šli z glavo skozi zid."

 

Na Exitu 2.0 so poleg številnih obiskovalcev iz Slovenije nastopili tudi trije slovenski izvajalci. Vsi na glavnem, največjem odru festivala. Glasbeni urednik na radiu Novi Sad pravi, da je Laibach najuspešnejši band s celotnega področja, ne samo v Sloveniji. To so člani skupine med drugim dokazali na glavnem odru festivala Exit.

 

Tudi skupina Koala Voice, ki letos praznuje 10-letnico delovanja, je četrto ploščo Plata predstavljala na glavnem odru Exita.

 

Najštevilčnejše občinstvo pa je pred glavni oder privabila Senidah, domača trap izvajalka, ki je na Balkanu izjemno priljubljena.

Gašper Andrinek, Maruša Kerec, Neja Jerant