Dober mesec dni je odkar smo dobili novo vlado, ki jo je sestavil Janez Janša. Delo v tem času so seveda zaznamovali ukrepi za zajezitev novega korona virusa, no manj pozornosti pa je vzbudilo več zamenjav na pomembnih položajih, nekatera stališča, ki Slovenijo postavljajo v nekoliko drugačen evropski kontekst in nenazadnje tudi odpiranje ideoloških tem. Za komentar političnega dogajanja v zadnjem mesecu dni je Boris Žgajnar govoril z novinarjem aktualno politične redakcije Radia Slovenija, Tomažem Celestino.

Aktualna analiza političnih razmer v Sloveniji s Tomažem Celestino

“Po bitki so lahko vsi generali in najverjetneje se bo to dogajalo. Pri politiki pa bo mogoče nova normalnost za sabo pustila kakšno temo iz preteklosti, ki nas je hromila.”

Dober mesec je, odkar smo dobili novo vlado, ki jo je sestavil Janez Janša. Delo v tem času so seveda zaznamovali ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, no, manj pozornosti pa so vzbudili zamenjave na pomembnih položajih, nekatera stališča, ki Slovenijo postavljajo v nekoliko drugačen evropski kontekst, in nenazadnje tudi odpiranje ideoloških tem. O političnem dogajanju v zadnjem mesecu je Boris Žgajnar govoril z novinarjem aktualno političnega uredništva Radia Slovenija Tomažem Celestino.

“Po prvotnem mrtvilu se je opozicija začela nekoliko pogumneje pojavljati. Opozicija je pred težko nalogo. Njeno delo naj ne bi trčilo ob za zdaj dobro spopadanje s to epidemijo.”

Boris Žgajnar