Večerni pogovori s športniki.

Večer šampionov

V športno pogovorni oddaji V sredo s slovenskimi zimskimi športniki, ki začenjajo priprave na novo sezono, prepletemo pogovore o načrtih, spremembah in izzivih prihajajoče sezone z domačim svetovnim nordijskim prvenstvom v Planici.

Smučarski skakalci so že začeli fizične priprave pred vrnitvijo na skakalnice, kjer nadgrajujejo svojo tehniko. Reprezentanti po koncu sezone pregledajo predvsem rezultate, selektor pa dela bolj natančne analize, na podlagi katerih se delajo načrti za naprej. Letos bo veliko sprememb tudi pri opremi, Zoran Zupančič upa predvsem, da to ne bo vplivalo na tehniko skakanja.

"Svetovno prvenstvo v Planici je letošnji največji izziv. Domače prvenstvo je precej bolj redko kot olimpijada." Peter Prevc

Novi vodja biatlonske panoge Tomas Globočnik se v zadnjih dneh ukvarja predvsem s posledicami prestopa Anamarije Lampič v njihove vrste. Pravi, da je vse presenetila, da je njeno dejanje glede na prihajajoče domače svetovno prvenstvo hrabro in odločitev pozdravljajo. Poudarja, da je prva biatlonska sezona Lampičeve namenjena predvsem spoznavanju s tekmovanjem v panogi.

Dobitnik olimpijske kolajne Tim Mastnak meni, da skupno treniranje deskarjev ni prava pot, upa, da se SZS tega zaveda in bo njihove želje upoštevala. Čeprav delajo vsak zase, pa pozdravlja srečevanje s sotekmovalci na določenih delih sezone, kar bi bilo za vse dobro.

"Nisem veliko spreminjal. Celotno sezono sem bil v svetovnem vrhu in ni mi treba iskati tople vode. Držati se moram preverjenega recepta, stremeti k temu, da bom brez poškodb in bom lahko treniral po pripravljenem programu. Verjamem, da bodo rezultati dobri tudi v prihodnjih sezonah." – Tim Mastnak

Žan Kranjec si je po koncu sezone vzel prosto, da je spočil telo in glavo, a so kondicijske treninge začeli že v začetku maja. Kljub vzponom in padcem v svetovnem pokalu je bila zanj zaradi medalje na olimpijskih igrah sezona uspešna, si pa želi več konstantnosti.

Tudi Ana Bucik je začela treninge, čeprav se vrstijo še medijske obveznosti, ki pa so po njenih besedah prijetne, tako da se tudi med pripravami lahko nekoliko sprostijo. Dodaja, da so kondicijski treningi naporni, a sestavni del dobre podlage za zimo. Cilja na naslednjo stopničko – stopničko na stopničke.

Uroš Volk