Konec tedna se začenja sezona svetovnega pokala v smučarskih tekih. V večeru na Valu 202 se posvetimo začetku sezone Anamarije Lampič, ki bo v olimpijski sezoni eden osrednjih slovenskih zimskih likov.

Pred začetkom svetovnega pokala v smučarskih tekih

Konec tedna se začenja sezona za smučarske tekače, tudi za Anamarijo Lampič, ki bo v olimpijski sezoni eden osrednjih slovenskih zimskih likov.

Po nekaj težavah z boleznijo in prehladi je še vedno pozitivna, saj ve, da je poleti in jeseni dobro trenirala. Z ekipo so se letos odločili za višinske priprave z mislijo na Olimpijske igre.

"Lani sem bila na visokem nivoju – težko rečem, da bom letos to ponovila ali presegla. Imam željo biti še boljša, telo pa bo pokazalo kaj še lahko naredi, koliko še imam moči. Vsak dan, vsako leto delam na tem, da bi se izboljšala." Anamarija Lampič

Pred kratkim se je skoraj popolnoma spremenila servisna ekipa. Lampičeva upa, da se bo dobro obnesla:

"Olimpijska sezona je že pred vrati, jaz pa novih ljudi sploh še nisem spoznala. Tu je velik vprašaj kako bomo zmogli. Počakati moramo na tekme. Menim, da so prepozno šli v to akcijo, ukrepati bi bilo treba takoj po koncu sezone."

Svoje občutke pred pričetkom sezone so podali tudi Miha Šimenc, Eva Urevc in trener reprezentance Nejc Brodar.

V drugi polovici januarja bo domača tekmo v Planici, nato pa sledi selitev na planjavo nad Pekingom v začetku februarja.

Dare Rupar