Veleslalomska prvokategornica zopet uživa v smučanju

Ob odsotnosti Tine Maze se je zdelo, da bomo lep čas čakali na nove slovenske stopničke v svetovnem pokalu.  Pa so se zgodile hitreje kot smo pričakovali. V Flachavu je 30 letna smučarka iz Šmartna ob Paki osvojila drugo mesto in se tako na svoji 123-i tekmi prvič povzpela na zmagovalni oder. V Courchevelu je s sedmim mesto izboljšala svojo najvišjo uvrstitev v svetovnem pokalu,v Lienzu je po vodstvu v prvi vožnji, v drugi odstopila. Pred nastopom v Mariboru je slovenski adut za Zlato Lisico.

Anin oče je bil trener v smučarskem klubu Velenje. Uspešna študentka filozofske fakultete univerze v Ljubljani v prostem času pleza, kolesari hodi v hribe in rada bere. «Ne rinem se v ospredje, sem mirne narave, znam pa tudi kolerično odreagirati.«

Ana Drev je  pri šestnajstih  debitirala na ledeniškem veleslalomu nad Söldnom. Naša ta čas najbolj uspešna alpska smučarka je v olimpijski sezoni 20005/06 prvič celovito doživela utrip celotne sezone. Na Zimskih olimpijskih igrah v Torinu je bila na veleslalomu deveta. V pogovoru z Alešem Smrekarjem je večkrat poudarila, da je njen primarni cilj uživati v smučanju.

Z uvrstitvami okoli 15. mesta se v »belem cirkusu«  ne da preživeti. Smučanje ji omogoča predvsem služba pri carinski upravi. Po 15. mestu na lanskem finalu svetovnega pokala v Meribelu, se je spraševala ali se ji sploh še splača vztrajati v svetovnem pokalu. Prepričala jo je zmaga na državnem prvenstvu, njen opremljevalec smuči (Völkl) in zdravnik Slobodan Macura, ki ji je zagotovil, da bo njeno koleno zdržalo napore tekmovalne sezone. Ali bov “Belem cirkusu” vztrajala do ZOI v Pjongčangu pa boste izvedeli, če boste poslušali pogovor, ki ga je z Ano Drev pripravil Aleš Smrekar.

Boris Ličof