Gost je Domen Novak, moštveni kolega vodilnega kolesarja na Touru. Novak je bil eden ključnih mož na Giru, kjer je pogosto vlekel voz ekipe UAE, na začetku Toura mu je bilo malce žal, da ni zraven, da ne more pomagati Tadeju Pogačarju, toda zdaj pravi, da uživa, ko gleda največjo dirko na svetu.

Domen Novak je prepričan v zmago Tadeja Pogačarja. Meni, da bi lahko Pogačar pridobil nekaj časa v primerjavi s svojim največjim konkurentom Jonasom Vingegaardom v enajsti etapi, ampak sklepa, da je premalo pojedel na koncu etape in da mu je zato zmanjkalo energije v zaključku. Meni, da je Tadej zaradi tega tudi nekaj hitro pojedel po koncu preizkušnje.

Novak je opazil, da Jonas Vingegaard vseskozi pazi zgolj na Pogačarja. Če bosta favorita gledala le eden na drugega, se lahko zgodi, da bi to izkoristila Remco Evenepoel ali Primož Roglič. Roglič je navsezadnje na takšen način že izgubil Giro, ko je pazil predvsem na Vincenza Nibalija, in kjer se prepirata dva, tretji, tedaj Richard Carapaz, dobiček ima. Novak se veseli nadaljevanja Toura, slišite pa lahko, da velja za traktorja v profesionalnem življenju, na traktorju pa uživa tudi v zasebnem.

Domen Novak o Touru debatira z radijskim poročevalcem na prizorišču Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič