Po tretji etapi kolesarske dirke po Franciji smo se pogovarjali z najizkušenejšim slovenskim kolesarjem, kar zadeva nastope na največji dirki, Kristijanom Korenom. Kar osemkrat je odgaral svoje na francoski pentlji in pomagal do uspehov velikim zvezdnikom, kot je Vincenzo Nibali.

Primorec pravi, da je zelo hitro v včerajšnji etapi ugotovil, kakšen je načrt ameriške ekipe EF Education Easypost, ki je naslednica njegovega nekdanjega delodajalca Cannondala. Ta je želela rumeno majico, pa četudi za en sam dan. Ekvadorec Richard Carapaz je ta načrt uresničil, saj je sprintal za čim boljšo etapno uvrstitev in s tem po tretji etapi po kriteriju točk prišel na vrh skupne razvrstitve, čeprav so še vedno štirje skupaj na vrhu z enakim časom. Tadej Pogačar se ni trudil ubraniti majice, saj si je s tem prihranil vsaj uro obveznosti po etapi.

Naš reporter na prizorišču Igor Tominec omeni, da sledi etapa z vzponom na Galibier, na katerem se je za slovensko kolesarstvo začelo novo štetje let, saj si je leta 2017 Primož Roglič prav prek tega kultnega vzpona in po spustu, ki je bil podoben kot v tokratni četrti etapi, tlakoval pot do prve etapne zmage na Touru in s tem uradno odprl vseslovensko navdušenje nad to dirko.

V podkastu lahko slišite tudi zmagovalca etape Eritrejca Biniama Girmaya, ki so ga ob zmagi preplavila čustva, novega nosilca rumene majice Richarda Carapaza, ki se je o menjavi majic predhodno skušal pogovoriti s Pogačarjem, Luko Mezgeca, ki se je komaj izognil skupinskemu padcu, in Mateja Mohoriča, ki je opisal kaotičnost sprintov na širokih avenijah.

Dare Rupar