Že na drugi etapi letošnje kolesarske dirke po Franciji je rumeno majico oblekel slovenski kolesar. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Tadej Pogačar, ki mu je najbolj čislano majico na Touru uspelo obleči še prej, kot je to nameraval.

Z napadom v zadnjih kilometrih je Pogačar želel preveriti, kdo od glavnih konkurentov je na dirko po Franciji prišel najbolje pripravljen. Na drugi etapi je bil to Jonas Vingegaard, ki je dokazal, da je tudi po padcu na dirki po Baskiji sposoben slediti najboljšim.

Da ga bo težko premagati, se strinja tudi selektor slovenske ženske kolesarske reprezentance Gorazd Penko, ki meni, da je Danec pripravljen bolje, kot so namigovali pri njegovi ekipi. Igor Tominec pa je prepričan, da med favoriti ne smemo odpisati Primoža Rogliča, čeprav se na začetku letošnjega Toura s pomočniki še ni izkazal.

Prvi dve etapi sta napovedali izjemno vročo in zanimivo dirko po Franciji, ki se je z uvodnima etapnima zmagama obetavno začela tudi za gostitelje največje tritedenske dirke. Pred ponedeljkovo tretjo ravninsko etapo je cilj tokrat prvi prečkal Kevin Vauquelin.

Dare Rupar