Na prizorišču veličastnega uvoda letošnje kolesarske dirke po Franciji v Firencah je naša ekipa posnela pričakovanja vseh petih slovenskih udeležencev – Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča, Mateja Mohoriča, Jana Tratnika in Luke Mezgeca. Začetek vsak pričakuje s svojimi načrti in nalogami.

Osrednji sogovornik je prvi Slovenec, ki je prevozil Tour de France, Primož Čerin, ki poudarja, kako številčno in v vseh pogledih pomembno zasedbo ima Slovenija na letošnjem Touru. Pogačar in Roglič se oba borita za zmagovalni oder v skupnem seštevku, s čimer se ne more pohvaliti nobena druga država. Luka Mezgec je v svetovni karavani eden najbolj zaželenih sprinterskih pomočnikov. Imamo še dva lovca na etapne zmage Mohoriča in Tratnika. Ta bo verjetno moral opraviti veliko dela tudi za svojega kapetana Jonasa Vingegaarda, ki ga prav tako lahko slišite v podkastu. Pričakuje, da bodo Pogačarjevi Emirati začinili dirko že na samem začetku.

Naš poročevalec na prizorišču Igor Tominec meni, da ima dirka letos bolj izrazitega osrednjega favorita kot prejšnja leta, vendar bo pot Tadeja Pogačarja do vrha drugačna kot na nedavni dirki po Italiji. Tam mu nihče ni mogel niti blizu, tokrat pa imajo vsi tekmeci samo eno nalogo, kako najti šibko točko slovenskega asa in njegovega izjemnega moštva.

Govorimo tudi o Primožu Rogliču in o tem, da dolga leta želena zmaga na Touru ni imperativ, da bo za njegove ambicije dovolj že to, da bo v igri za vrh do zadnjega dne.

Dare Rupar, Igor Tominec