Domen Novak, nekoč znan kot Lojz, ker je bil tako plašen na prvem treningu v kolesarskem klubu, da so mu nadeli to generično ime, je zdaj traktor ekipe UAE. Čislan, močan in zanesljiv. Lamborghini traktor mu pravi vodja Emiratov Tadej Pogačar. Ko ekipa UAE nadzoruje dirko ali pa jo skuša prelomiti, je Novak velikokrat na čelu kolone. Tisti, ki vleče. In tisti, ki je že nekajkrat v tej sezoni razredčil glavnino in Tadeju Pogačarju olajšal pot do zmage.

Pogačarja izjemno ceni in upa, da bo lahko še dolgo kolesaril z njim. Pravi, da je Tadej dobra duša, včasih predobra, preveč prizanesljiva do svojih moštvenih kolegov. Na začetku Gira, ko je bila ekipa neorganizirana v zaključkih etap, je Novak udaril po mizi in svojim moštvenim kolegom zabičal, da ne morejo tako tekmovati, če imajo najboljšega kolesarja na svetu v svoji ekipi.

Novak torej ni le pomemben na cestah, ampak tudi v ekipnem tovornjaku, pravi pa, da je vzdušje v moštvu izjemno, kar se čuti tudi v Touru 202, ko ga kolegi iz ekipe zbadajo med pogovorom in Novak nekajkrat plani v smeh. Domen Novak se o Giru, Tadeju in svoji odlični sezoni pogovarja z Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič