Luka Rupnik, košarkarski reprezentant, ki se je nedolgo nazaj vrnil z Olimpijskih iger v Tokiu, že nadaljuje treninge pri domačem klubu Cedevita Olimpija. Svojo športno pot je začel v domači Idriji in jo med drugim nadaljeval v Belgiji in Španiji. Kako je to zaznamovalo njegov glasbeni okus in kaj poslušajo naši košarkarski reprezentanti, izveste v oddaji.

Pred tekmami najraje posluša špansko glasbo

Luka Rupnik, košarkarski reprezentant, ki se je pred kratkim vrnil z olimpijskih iger v Tokiu, že nadaljuje treninge pri domačem klubu Cedevita Olimpija.

"Ni težko biti zamenjava Luka Dončića, najboljšega igralca na svetu. Tudi v reprezentanci smo, zaradi tega, ker je vsak sprejel svojo vlogo, imeli super kemijo in posledično smo bili uspešni."

Glasba košarkarje spremlja tako med potovanji kot tudi pred tekmami, pri reprezentanci za glasbo skrbi Luka Dončić: "Je bipolaren DJ, ker preskakuje iz ene skrajnosti v drugo in pozna vse možne komade na svetu. Od področja bivše Juge do španskega reggaetona, pa slovenske narodne do kakšne rock skladbe."

Svojo športno pot je začel v domači Idriji in jo med drugim nadaljeval v Belgiji in Španiji: "Štiri leta sem živel v Španiji, kjer sem v družbi Luka Dončića in Jana Oblaka, ki sta takrat prav tako živela v Madridu, obiskal kar nekaj koncertov južnoameriških pevcev, med drugim Malume in Nickyja Jama."

Sicer je doma iz Idrije, kjer so Kingstoni v zlatih letih idrijske košarke naredili himno KK Idrija, za katerega je igral tudi Lukov legendarni stric Franci Rupnik: "Himno pozna čisto vsak prebivalec Idrije, ne glede na starost. Še vedno, ko jo slišim, imam kurjo poltZa Val 202 pa sem izbral njihovo skladbo Luna nad Obalo."

 

Njegov oče je strasten poslušalec Pink Floydov, zato jih je tudi sam poslušal v otroštvu in se navdušil nad njimi.

 

Zadnja skladba, ki jo je izbral, je tista, s katero se ogreva pred tekmami.

Val 202