V oddaji To je moja muska bo z nami igralec Benjamin Krnetić. Hitro ga lahko povežete z Goranom Vojnovićem: igral je v predstavi Figa ljubljanske Drame, to poletje pa po romanu Figa posnel tudi zvočno knjigo. Manj znano dejstvo je, da je Benjamin zelo uspešen tekstopisec, napisal je pravzaprav vse večje hite pevke Senidah, deluje v kolektivih Smrt boga in otrok, Insan …
Benjamina Krnetića je pred mikrofon povabila Nataša Štefe. Ob pogovoru pa priporoča: Rasta - Sreća feat. Coby; Abra - No chill ter Niet - Perspektive.


Glasbe ne le posluša, temveč jo tudi ustvarja

Benjamin Krnetić je član SNG Drama Ljubljana in član zasedbe Smrt boga in otrok ter Insan. Študiral je dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT, sodeloval tudi pri mednarodnih koprodukcijah, pogosto z režiserjema Nino Rajić Kranjac in Ivico Buljanom. Ustvarja glasbo in piše besedila za Senidah. V RTV studiih se je poleti preizkusil tudi v snemanju zvočne knjige po romanu Figa Gorana Vojnovića. Katero glasbo je izbral?

Pri prvem glasbenem izboru se ga je najbolj dotaknilo besedilo, čeprav, kot pravi, je Rasta ful carski človek. "V Srbijo je prišel iz popolnega undergrounda, ukvarjal se je z derivati reggaeja, reggaetona in podobno. Imel je par underground hitov. Ob širjenju založbe je našel svoj tempo, svojo smer in se malo bolj komercialno opredelil."

Naslednjo glasbo je namenil ženskam. Izvaja jo nekdanja zastavonoša ameriške založbe Awful Records. "Ne vem čisto točno, kaj se je zgodilo z njo. Nekaj časa sem jo veliko poslušal. Izvaja progresiven RnB. Takrat se je tudi začel stil, ki ga ima The Weeknd."

Zadnjo izbiro je zavrtel za vse glasbene urednike, da se spomnijo, kaj so bili. Pomembno je, pove, da se zavedamo, da se perspektive v življenjenju lahko spremenijo. "Jaz zgodnje Niete doživljam kot enega izmed vrhuncev slovenskega jezika v glasbi. Gre za trdo glasbo, ki vseeno najde svoj način melodike. Velikokrat je artikulirana preprosto, ampak poetično, kar se mi zdi zelo težko, za nekatere tudi nevzdržno."

 

Nataša Štefe