Le še šest etap nas loči od zaključka 78. kolesarske dirke Po Španiji, ki se bo tudi tokrat končala v Madridu. Tudi po drugem tednu je na vrhu razpredelnice Američan Sepp Kuss, ki v tem letu vozi že tretji Grand Tour. Predvsem v vožnji na čas je izgubil nekaj svoje prednosti, še zdaleč pa ne toliko, kot je večina pričakovala. Še enkrat dokazuje, da ko nosiš majico vodilnega, bodisi rumene, rožnate ali rdeče barve, si enostavno še močnejši kot sicer.

Običajno na tritedenskih dirkah Sepp Kuss niti še ni pokazal, kako močan je v vožnji na čas, tokrat jo je odpeljal daleč najbolje in ostal na vrhu. Ni jih malo, ki mislijo, da je lahko tudi letošnji zmagovalec Vuelte. Morda bi bilo to za kolesarstvo celo najbolje, ne glede na to, da smo vsaj v Sloveniji v trojici Jumba Visme na prvih treh mestih najbolj naklonjeni Primožu Rogliču.

Martin Hvastija, strokovni sodelavec za kolesarstvo za Televizijo Slovenija, sicer razmišlja, da je med vsemi najbolje pripravljen prav Primož. Vse pa bo jasno, ko bodo v spremljevalnem avtu moštva odprli lov na končno zmago. Luka Dolar s prizorišča sporoča, da se tudi pri Američanu nekoliko pozna stalno nastopanje pred mikrofoni po vsaki etapi. Obenem pa med poročevalci vse bolj tli razmišljanje, kaj bi vnovična zmaga Američana na Grand Touru prinesla svetovnemu kolesarstvu.

Dare Rupar