Slovenski odbojkarji so še petič zapored med osmimi najboljšimi evropskimi reprezentancami. Za četrtfinale so v Varni s 3:2 v nizih premagali Turke.

Po tekmi sta vrtiljak čustev delila pomočnik selektorja Zoran Kedačič in vodja reprezentance Alen Djordjevič. Vodja reprezentance je letos prvič profesionalna funkcija, ki prepleta organizacijske in odbojkarske naloge. Med tekmo je nekdanji slovenski odbojkar, ki si je kruh služil tudi v tujini, razmišljal, kaj sporočiti moštvu v primeru poraza, saj ni bilo nobene možnosti za menjavo letalskih vozovnic. Anja Hlača Ferjančič in Boštjan Reberšak se ob tem pošalita, da bi morali igralci peš domov.

Zoran Kedačič pojasni, kako kratke so noči na velikem tekmovanju in da se pogosto primeri, da člani strokovnega vodstva zaspijo sede med pripravljanjem analiz in načrtov. Oba poudarjata privilegij dela s to generacijo slovenskih odbojkarjev, ki so prinesli profesionalnost in najvišjo stopnjo zavzetosti. Ob koncu še že slišana ugotovitev, da ni pomembno s kom bo slovenska reprezentanca igrala v četrtfinalu, ampak kako.

Anja Hlača Ferjančič in Boštjan Reberšak