Nova epizoda odbojkarskega podkasta je nastajala, ko smo čakali na informacijo, da bo Slovenija tekmo osmine finala igrala s Turčijo v soboto ob 16.30. Na za igralce povsem prost dan, brez treningov in taktičnih priprav, smo v hotelu obiskali Jana Kozamernika in Klemna Čebulja.

Pojasnjujeta, kako se razvija spremljanje biometričnih podatkov športnikov. Kaj vse posamezniki in strokovno vodstvo spremljajo in nadzorujejo. Jan Kozamernik s tehnologijo uravnava vnos kalorij, Klemen Čebulj je pojasnil, kako pomembne so te informacije za regeneracijo.

Na tekmi z Bolgarijo je porabil 2200 kalorij, na tekmi s Hrvaško četrtino manj. V pogovoru z Anjo Hlača Ferjančič in Boštjanom Reberšakom sogovornika hvalita mednarodno sestavo strokovnega vodstva reprezentance. Sestavljeno je iz strokovnjakov iz štirih različnih držav. Klemen Čebulj izpostavlja, da je Gheorghe Cretu prinesel svežo energijo in da igralcem pove, kar jim gre brez ovinkarjenja.

V podkastu izveste, v katerem jeziku komunicirajo v slovenski reprezentanci in če igralcem dvoboj s Turčijo, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor, prinaša dodatno motivacijo.

Anja Hlača Ferjančič, Reberšak Boštjan