Državno prvenstvo je za nami, imamo nove nosilce majic z državnim grbom, podkast Tour 202 pa nastaja v Radovljici, le nekaj metrov od ciljne črte, kjer so se odločili spopadi med kolesarji.

V terenskem studiu se nam je pridružil Andrej Hauptman, športni direktor v ekipi Emiratov in državni prvak leta 2000. Torej tisti, ki je v avtomobilu spremljal Tadeja Pogačarja do prve (dvojne) zmage na državnem prvenstvu!

"Kolesarji so navajeni, da je treba odreagirati v trenutku, odsotnost radijskih zvez ni prevelik problem," je posebnost državnega prvenstva komentiral Hauptman. Hkrati pa že obrnil misli proti Dirki po Franciji: "Zdaj me nič ne zanima. Naredili smo vse, da bi tja prišli najbolje pripravljeni, to nam je tudi uspelo, na razplet pa bo treba še kar nekaj časa počakati." Tudi Tadej Pogačar se strinja z njim, ob tem je omenil, da ga tudi vročina v Radovljici ni motila. Jan Grilc in Igor Tominec pa se sprašujeta tudi o ključnih točkah trase Dirke po Franciji in analizirata nastope na državnem prvenstvu.

Jan Grilc, Igor Tominec