Kakšen razplet Gira, kakšna predzadnja etapa, kakšna zmaga! Še sneta veriga ni ustavila slovenskega šampiona. Pred več tisoč slovenskimi navijači, v morju slovenskih zastav je dosegel enega največjih uspehov v svoji bogati karieri in tako dopolnil slovenski komplet zmag na vseh največjih tritedenskih dirkah.

Primož Roglič je pred tremi leti Tour izgubil po gorskem kronometru predzadnji dan dirke, tedaj se je še bolj zasidral v srca slovenskih navijačev, ki so sočustvovali z njim, tokrat pa so se skupaj veselili. Gost podkasta Tour 202 Primož Čerin pravi, da ga je sneta veriga še bolj ponesla, čeprav je po nekaterih izračunih izgubil skoraj 20 sekund. Čerin, ki pogosto tesno sodeluje z Rogličem, pravi, da Kisovčan vožnjo na čas po navadi vozi tako, da je na koncu najmočnejši, kar se je zgodilo tudi v soboto. V podkastu tudi pove, da je Roglič vse upe vložil v zadnje etape, da jih je na trenažerju velikokrat odvozil v pripravah, po operaciji rame pa je pozimi peš prehodil klanec do Višarij.

V oddaji tudi odzivi Gerainta Thomasa, ki pravi, da je že prestar za vse to, pa intervju z Loro Roglič Klinc, ki pove, da Primož ob bučni podpori slovenskih navijačev ni mogel izgubiti Gira. Slišite tudi športnega direktorja ekipe Jumbo Visma Marca Reefa, ki pove, da je bil zelo miren, ko se je Rogliču snela veriga. Primož Čerin v podkastu Tour 202 debatira s kolesarskim reporterjem Vala 202 Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.

Poslušaj tudi radijski dokumentarec: Primož Roglič

Luka Petrič