Športni direktor ekipe Bahrain Victorious je gost kolesarskega podkasta Vala 202. Pravi, da je logistični zalogaj sobotne vožnje na čas izjemno zahteven, ni zahteven le ekstremen klanec, ki ima v uvodnih petih kilometrih povprečen naklon več kot 15 odstotkov, na nekaterih mestih pa celo 22 odstotkov.

Tako kot Gorazd Štangelj tudi radijska športna novinarja Igor Tominec in Dare Rupar menita, da bo končna odločitev o zmagovalcu padla na sobotni vožnji na čas. "Tega so si organizatorji tudi želeli," pove 50-letnik, ki je v svoji karieri 13-krat tekmoval na tritedenskih dirkah. Dolenjec trdi, da bo zaostanek 30 sekund v soboto mogoče nadoknaditi, več pa le, če bo imel eden od kolesarjev slab dan. Opozarja, da ne gre pričakovati, da ga bo imel Geraint Thomas na podlagi videnega na letošnjem Giru.

Dare Rupar poroča, da si večina italijanske sedme sile želi videti Valižana na vrhu zmagovalnega odra, Thomas, ki je v četrtek praznoval 37. rojstni dan, namreč precej raje kramlja z mediji kot Primož Roglič. Olimpijski prvak v kronometru je imel precej boljši dan v četrtek kot v torek, Štangelj meni, da v torek sploh ni imel slabega dne, le mini krizo, ki jo je odlično prebrodil, v zadnji gorski etapi pa bi bilo za Zasavca najbolje, da napade nekdo drug, Roglič pa bi lahko v tem primeru lažje nadzoroval potek dirke s številčnejšo in boljšo ekipno podporo v primerjavi s svojimi konkurenti. Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič.

Luka Petrič