Končno je tu zadnji teden Gira. Zahtevne gorske preizkušnje in sobotna vožnja na čas bodo določile končnega zmagovalca. Glavna favorita še vedno ločita le dve sekundi.

Geraint Thomas ima majhno prednost pred Primožem Rogličem, gost Toura 202 pa je človek, ki odlično pozna Thomasa. Marko Džalo je že vrsto let fizioterapevt in maser ekipe Ineos Grenadiers, dolgo pa tesno sodeluje z Valižanom. Vsako leto je z njim na osrednjih pripravah na sezono. Pravi, da 36-letnik kolesari drugače kot Roglič, ki je od začetka do konca sezone v odlični formi. Thomas je bil spomladi še daleč za najboljšimi, ampak Džalo pravi, da je kot dizel. Počasi se ogreje, ko pa je utečen, je odličen. Velikokrat je bil v svoji karieri v najboljši formi v zadnjem tednu tritedenskih dirk. Džalo tudi pojasnjuje, da ekipa ni načrtovala, da bi v soboto prepustila rožnato majico konkurentom, se ji je pa odrekla, da bi v zaključku etape hranila moči za zadnji teden.

Gost je tudi kolesarski reporter Vala 202 Igor Tominec, ki poudarja, da ni presenetljivo, da se boj za skupno zmago doslej še ni razplamtel. Trasa Gira je letos pač takšna, da so vsi, ki kolesarijo za čim višjo uvrstitev v skupnem seštevku, skušali ohraniti polne baterije za zadnje etape. Voditelj Toura 202 je Luka Petrič.

Luka Petrič