Gost kolesarskega podkasta Tour 202 Jani Brajkovič meni, da je Remco Evenepoel pod velikim pritiskom pred uvodno tritedensko dirko sezone. Svetovni prvak veliko pritiska prevzema nase, veliko pa ga pride tudi od zunaj, od navijačev in navsezadnje od belgijske javnosti.

Nekateri mediji so ga že okronali za zmagovalca, kar potrjuje tudi radijski poročevalec na prizorišču Igor Tominec. Pravi še, da ni malo Belgijcev, ki so prepričani, da bo Remco Evenepoel dobil dirko, ker bo Primoža Rogliča premagal v vožnjah na čas, na klancih pa bosta enakovredna.

Jani Brajkovič opozarja, da se lahko noge zakrčijo, ko je kolesar pod pritiskom. Posledično je lahko regeneracija slabša, v tem primeru prej pride do nepredvidenih položajev in do padcev. Brajkovič je v svoji karieri tekmoval na toliko tritedenskih dirkah kot Roglič, oba na enajstih doslej, pravi pa, da je Giro izjemno zahteven. Slab dan na italijanski dirki po navadi pomeni konec sanj o skupni zmagi.

V podkastu lahko tudi slišite, kako so potekale Rogličeve priprave na Tenerifu in kaj pomenijo spremembe v njegovi ekipi. Tik pred začetkom se je v postavi Jumba Visme zgodila četrta menjava. Tudi Jos van Emdem je staknil koronavirus.

Luka Petrič