Kolesarska sezona je v polnem teku, slovenski uspehi se vrstijo drug za drugim, pred kolesarji in navijači je še ena kockasta klasika.

Primož Roglič je letos že dobil dve klasični enotedenski dirki, Tadej Pogačar pa svoj četrti spomenik v karieri. Najboljši je bil na dirki po Flandriji in se utrdil v vodstvu jakostne lestvice mednarodne zveze. Pred vrati je dirka Pariz−Roubaix, na znamenitih kockah bo tekmoval tudi Matej Mohorič.

Kolesarski podkast Vala 202 ohranja ime Tour 202, čeprav je do dirke po Franciji še veliko, a Tour je zelo kolesarska beseda. Ni vezana le na francosko dirko. Junija bo pri nas Tour of Slovenia, Pogačar pa je zmagal na Tour of Flanders, po flamsko Ronde de Vlaanderen. Tokrat debata o minulem spomeniku in prihajajočem na severu Francije, o tem, kateri spomenik je največji med vsemi, o dozdajšnjem delu sezone najboljših slovenskih kolesarjev, o njunih bojih z van der Poelom in van Aertom oziroma Evenepoelom, tudi o tem, kaj ju še čaka v nadaljevanju sezone.

Gost je prvi trener Tadeja Pogačarja, zdaj vodja Pogi Teama Miha Koncilija, zraven pa tudi radijski reporter Vala 202 Igor Tominec in voditelj Luka Petrič.

Luka Petrič