Dva Roberta v Smučini. Eden spada med najbolj priljubljene slovenske skakalce vseh časov, drugi pa je tvorec izjemnih uspehov v zadnjih dveh letih.

Kranjec in Hrgota v planiškem podkastu debatirata o ključnih potezah za novo slovensko zlato medaljo v Planici, tudi o tem, da je bil Timi Zajc v tretji skupini skakalcev, v kateri je naredil razliko in utrdil Slovenijo v vodstvu. Kranjec govori tudi o tem, kako je stopnjeval formo za velika tekmovanja, da je spravil svojo težo na minimum in s tem tudi tvegal poškodbe, Hrgota pa govori o dvomih, ki jih je imel v zadnjih letih, ko je bil pogosto na stolpu obkrožen z uveljavljenimi trenerji, ki so imeli veliko več izkušenj kot on, v Planici pa je dobil potrditev, da je na pravi poti.

Hrgota tudi pove, da je pri prvih sobotnih imitacijah Anžeta Laniška vedel, da bo odlično skakal na moštveni tekmi. Zatrdil mu je, da bo najboljši, pa ga je Timi Zajc začudeno pogledal. Tudi njega je spodbudil, Lanišek in Zajc pa sta bila na koncu najboljša posameznika tekme. Kranjec in Hrgota o skokih, svetovnem prvenstvu in tudi o tem, kako sta bila pred slabima dvema desetletjema cimra na tekmi v poletih v Planici, debatirata z valovsko dvojico, z Boštjanom Reberšakom in voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič