Prva domača medalja na svetovnem prvenstvu v Planici! Slovenija je na mešani ekipni skakalni tekmi drugo leto zapored osvojila medaljo na velikem tekmovanju, polovica ekipe pa je drugačna kot na olimpijskih igrah v Pekingu, kar kaže na širino smučarskih skokov v Sloveniji.

Nika Križnar, Timi Zajc, Ema Klinec in Anže Lanišek so torej bronasti. Kako močna konkurenca vpliva na ekipo, kaj je bilo odločilno na tekmi, ki jo je zaznamoval spremenljiv veter, in kako je bilo med tem čakanjem na trenerskem stolpu?

Gosta sta pomočnika glavnih trenerjev moške in ženske reprezentance Gašper Vodan in Anže Lavtižar. Govorita tudi o tem, kako sta oba doživela tekme, ko sta morala zaradi odsotnosti Roberta Hrgote oziroma Zorana Zupančiča opravljati vlogo glavnega trenerja.

V podkastu Smučina lahko slišite še, kako sta se Timi Zajc in Anže Lanišek dvignila po razočaranju na sobotni vetrni loteriji. Lavtižar in Vodan o svetovnem prvenstvu v Planici debatirata z osrednjima radijskima reporterjema na prvenstvu Boštjanom Reberšakom in Daretom Ruparjem ter voditeljem Luko Petričem.

Luka Petrič