Prvi tekmovalni dan Planice 2023 je pod streho. Vse Slovenke so se prebile na skakalno tekmo, gost podkasta Smučina pa je eden od najodgovornejših na tekmah v ženskih skokih.

To je pomočnik direktorice tekem svetovnega pokala Miran Tepeš. Dobitnik moštvene olimpijske medalje v Calgaryju je bil med ključnimi akterji pri vpeljavi vetrne izravnave pred več kot desetimi leti. Tedaj je bilo veliko polemik in ugibanj, ali bo ta tehnologija pripomogla k boljšim tekmam. Zdaj si skokov ne predstavljamo brez vetrne izravnave. Tepeš v oddaji razlaga, kako se je tehnologija spremenila in izboljšala v zadnjih letih ter kako različni tipi skokov vplivajo na izravnavo.

Z njim se pogovarja tudi osrednji reporter smučarskih skokov na Valu 202 Boštjan Reberšak, voditelj podkasta Luka Petrič pa Tepeša spomni tudi na famozno Planico 2015, ko sta njegov sin Jurij in Peter Prevc poskrbela za dvojno zmago, razpoloženje pa je bilo kljub temu kislo, saj je Prevcu zmanjkala le ena točka, da bi osvojil veliki kristalni globus. Na Jurija Tepeša se je tedaj vsul plaz kritik, slišite pa lahko, da so čustva po osmih letih pri njegovem očetu še vedno precej "surova".

Luka Petrič