V tokratni seriji rekreativnih oddaj smo svojo pozornost usmerili v skupine, ki so večkrat, tudi nehote, zapostavljene. Prejšnjo oddajo namenili srednješolcem, tokrat se posvečamo tako mladostnikom in odraslim. Jure Jeromen in Nina Smole sta iskala možnosti rekreacije med invalidi ter s pomočjo vrhunskega športnika poizvedovala kako se po nesreči vključiti v proces športne vadbe.

Pri treningih odbojke sede lahko sodeluje vsak, posebno predznanje športa ni pa ni potrebno

V seriji oddaj smo svojo pozornost usmerili v skupine, ki so večkrat, tudi nehote, zapostavljene. Tokrat smo iskali možnosti rekreacije med invalidi ter ob pomoči vrhunskega športnika poizvedovali, kako se po nesreči vključiti v proces športne vadbe.

Odpravili smo se v Braslovče, kjer trenirata moška in ženska reprezentanca v odbojki sede. V osrednji vlogi oddaje je Matic Keržan, ki nam je pomagal razumeti, zakaj je gibanje in tudi tekmovanje, za invalide tako pomembno. Kapetan moške reprezentance je, po nesreči pred petimi leti, v kateri je izgubil nogo, svoje moči usmeril v šport.

Izvemo tudi, kako potekajo treningi pod vodstvom Simona Božiča, predsednik Evropske zveze Branko Mihorko pa nam je zaupal, na kakšen način v šport pridobivajo nove moči.

Jure Jeromen, Nina Smole