Slovenska odbojkarska reprezentanca je zaokrožila prvi teden priprav pod vodstvom novega selektorja Marka Lebedewa. Med tednom smo predstavili avstralskega strokovnjaka na slovenski klopi, v naslednjih minutah 55-letni strokovnjak predstavlja odbojkarsko filozofijo, ki jo želi vnesti v slovensko reprezentanco. Na začetku priprav je slovenskega selektorja, ki bo po Albertu Giullianiu še drugi vodil Slovenijo na domačem tekmovanju, pred mikrofon povabil Boštjan Reberšak.

Selektor Mark Lebedew po prvem tednu priprav odbojkarske reprezentance

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se že pripravlja na novo reprezentančno akcijo. Prvič jih vodi novi selektor Avstralec Mark Lebedew. Pod njegovo taktirko v Nemčiji sicer igra tudi Dejan Vinčić.

"Nikoli ne razmišljam o tem, kako bi krčil reprezentanco. Razmišljam o tem, da vsi ne bodo ves čas poleg. Od turnirja do turnirja, iz teden v teden bomo spreminjali zasedbo in jo prilagajali."

Lebedew je presenetil s širokim reprezentančnim spiskom in načrtom, da bo razporejal igralni čas med večjim številom igralcev. Sloveniji manjka še preboj na olimpijske igre, kar je tudi eden izmed ciljev naslednjega reprezentančnega cikla.

"Kvalifikacije za olimpijske igre so v veliki meri odvisne od svetovne lestvice. Vsaka tekma šteje, na nek način vsak niz, saj so točke razmerje med pričakovanim in končnim rezultatom."

Osrednji cilj današnje sezone je zanesljivo domače svetovno prvenstvo. Pot na olimpijske igre pa vodi prek dobrih dobrih rezultatov tako na svetovnem prvenstvu kot tudi v obeh izvedbah Lige narodov v času kvalifikacijskega cikla.

Boštjan Reberšak