Slovenskih rokometašev v začetku naslednjega leta po štirih letih znova ne bo na svetovnem prvenstvu. V zaključnem delu kvalifikacij je bila tokrat uspešnejša Srbija, občutek pa je, da slabo obdobje slovenskega rokometa zdaj traja že od lanskega marca, ko je reprezentanca zelo klavrno odigrala zadnje kvalifikacije za olimpijski turnir. Januarja na evropskem prvenstvu si je Slovenija privoščila še en spodrsljaj, izgubila je mesto nosilke v zadnjem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Po zadnjem spodrsljaju na Madžarskem je slovensko vrsto prevzel njen nekdanji kapetan Uroš Zorman, ki je po sinočnji tekmi Daretu Ruparju najprej razodel nekaj pogledov na dogajanje v Kragujevcu.

Pogovor s selektorjem rokometne reprezentance Urošem Zormanom

Slovenskih rokometašev po štirih letih znova ne bo na svetovnem prvenstvu. V sklepnem delu kvalifikacij je bila tokrat uspešnejša Srbija, občutek pa je, da slabo obdobje slovenskega rokometa zdaj traja že od marca lani, ko je reprezentanca zelo klavrno odigrala zadnje kvalifikacije za olimpijski turnir. Januarja na evropskem prvenstvu si je Slovenija privoščila še en spodrsljaj, izgubila je mesto nosilke v zadnjem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Poraz s Črno goro je posledično prinesel tudi ta spodrsljaj s Srbijo, ki z novim selektorjem Špancem Antoniem Girono znova išče pot med najboljšo deseterico Evrope in sveta.

Po zadnjem spodrsljaju na Madžarskem je slovensko vrsto prevzel njen nekdanji kapetan Uroš Zorman, ki je po sinočnji tekmi najprej razodel nekaj pogledov na dogajanje v Kragujevcu, kjer je bilo 23 : 20 za Srbijo, skupno pa Srbija napreduje s plus šest.

"Verjeli smo v preobrat in to kazali na igrišču. Jaz fantom ne morem nič očitati. Povedal sem jim – glave gor, gremo naprej." Uroš Zorman

Slovenci so se že vrnili v domovino. Zdaj jih čakajo poti v klube, saj je pred nami konec sezone, v kateri bodo le redki med nosilci igre. Nov izziv bo nastop na Sredozemskih igrah, nove kvalifikacije za evropsko prvenstvo pa se bodo začele jeseni.

Dare Rupar