Po koncu planiških poletov se glavni trener smučarskih skakalcev ozre na izjemno uspešen vikend v dolini pod Poncami in sezono, ki je prinesla mali kristalni globus v poletih, kar tri slovenske skakalce med najboljšo deseterico svetovnega pokala ter dve olimpijski medalji.

Po koncu planiških poletov se je Robert Hrgota ozrl na izjemen konec tedna in uspešno sezono

V dolini pod Poncami smo videli troje slovenske stopničke, ekipno zmago in uspeh Petra Prevca, ki je bil tudi zadnji tekmovalni dan tretji ter tako na zmagovalnem odru stal na vseh tekmah.

"Vsi so si želeli priti v Planico, saj so vedeli, kakšno bo letos razpoloženje. Kot rečejo v nogometu, so (gledalci) dvanajsti igralec, in mislim, da so fantje leteli na tej publiki." Robert Hrgota

Letošnja sezona je prinesla mali kristalni globus v poletih za Žigo Jelarja, tri slovenske skakalce med najboljšo deseterico svetovnega pokala in šest med dvajseterico. Najvišje so končali sedmi Anže Lanišek, Timi Zajc na osmem mestu in Cene Prevc na desetem.

"Fantje so na skakalnici največji konkurenti, zunaj tega pa je potrebno, da se zavedaš – niso vse samo številke, to je povezanost, družina. Če si z nekom skupaj sto, dvesto dni na leto, te številke niso tako pomembne kot to, da lahko skupaj deluješ in pogledaš drug drugega v oči." Robert Hrgota

Slovenski orli so osvojili dve olimpijski medalji, dve medalji na svetovnem prvenstvu v Vikersundu in pokal narodov končali na drugem mestu, kar le še potrjuje uspešno sezono slovenskih smučarskih skokov.

Anja Hlača Ferjančič