Saša Farič je v disciplini smučarskega krosa leta 2010 Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Vancouru in osvojila 14. mesto. V sezoni 2009/10 je 39-krat nastopila v svetovnem pokalu in se osemkrat uvrstila v finale. Po poškodbah jo je pot vodila na vzhod, kjer je na KItajskem zaživela novo življenje.

V rubriki Kje so zdaj se spominjamo slovenskih športnikov, ki so zastopali slovenske barve na olimpijskih igrah

Saša Farič je v disciplini smučarskega krosa leta 2010 Slovenijo zastopala na olimpijskih igrah v Vancouru in osvojila 14. mesto. V sezoni 2009/10 je 39-krat nastopila v svetovnem pokalu in se osemkrat uvrstila v finale.

"Olimpijska srečanja in olimpijske igre so mi bila vedno najlepša, ker smo bili športniki iz vseh disciplin na kupu. Predvsem to, da greš lahko gledati druge discipline in da se podpiraš."

Saša se trenutno nahaja na Kitajskem, kjer v Šanghaju uči smučanje in deskanje na snegu.

"Po končani karieri sem imela kar nekaj problemov. Iskala sem različne načine, kako bi si pomagala. Naletela sem na zanimiv program, kjer je bila baza kitajska medicina. To mi je zelo pomagalo, izučila sem se tudi za terapevtko. Ta filozofija me je čisto prevzela in želela sem to videti še v živo."

Matic Božič