Kje? Na Mauritiusu. Kaj počne? Vodi svoje restavracije, ko ne vodi restavracij, surfa. Rok Flander je dobro znano ime v svetu deskanja na snegu. Leta 2007 je postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, poleg tega je Slovenijo trikrat zastopal na olimpijskih igrah. Najljubše so mu tiste iz Vancouvra, saj so bile v mestu, kjer bi si želel preživeti delček svojega življenja - najbolj so mu v spominu ostali nastopi iz Sočija, saj zaradi poškodbe tudi sam ni več verjel, da bo lahko tekmoval. Danes z družino živi na Mauritiusu, ki mu je že med športno kariero predstavljal pobeg od napornega urnika potovanj. Je lastnik več restavracij, ravno je v procesu odpiranja novega lokala, če Indijski ocean ponudi ugodne pogoje, pa ga lahko najdete na morskih valovih. S slovenskim olimpijcem se je za radijske valove - rubriko “Kje so in kaj počnejo?” - pogovarjal Luka Skarlovnik.

V rubriki Kje so zdaj se spominjamo slovenskih športnikov, ki so zastopali slovenske barve na olimpijskih igrah

Rok Flander danes živi na Mavriciju, kjer deluje v gostinstvu. Aktivno se ukvarja tudi s surfanjem, ko Indijski ocean ponudi ugodne pogoje.

"Po 20 letih potovanj, mi je slovensko okolje postalo pretesno. Brez potovanj si nisem več znal predstavljati življenja, po drugi strani pa sem bil toliko utrujen, da si nisem več želel potovati."

Leta 2007 je postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, poleg tega je Slovenijo trikrat zastopal na olimpijskih igrah. Najljubše so mu tiste iz Vancouvra, saj so bile v mestu, kjer bi si želel preživeti delček svojega življenja - najbolj so mu v spominu ostali nastopi iz Sočija, saj zaradi poškodbe tudi sam ni več verjel, da bo lahko tekmoval.

"Olimpijska medalja je ena izmed redkih stvari, ki mi jih na moji športni poti ni uspelo osvojit. Po drugi strani pa prav ta izkušnja, da v življenju ni vse garantirano, ki mi je dala še dodatno osebnostno rast."

Luka Skarlovnik