Slovenci imamo novo športnico, ki je osvojila dve zlati olimpijski medalji. Tini Maze se je na tem mestu pridružila skakalka Urša Bogataj. Vedno zelo skromna in delovna Urša je zlati mozaik sestavljala dolgo časa, a sestavila ga je v najbolj primernem trenutku. V prispevku, ki ga je pripravil Luka Dolar, vam predstavljamo dva kamenčka v mozaiku prvih zlatih medalj na olimpijskih igrah za Slovenijo v smučarskih skokih.

Kamenčka v mozaiku Urše Bogataj – Klemen Kobal in Jaroslav Sakala. Ta zgodba se je začela pisati leta 2017

Slovenci imamo novo športnico, ki je osvojila dve zlati olimpijski medalji. Tini Maze se je na tem mestu pridružila skakalka Urša Bogataj. Vedno zelo skromna in delovna Urša je zlati mozaik sestavljala dolgo časa, a sestavila ga je v najbolj primernem trenutku.

"Ona je izredno sposobna samopreseganja. Zna stopiti iz sebe in se posvetiti nalogi. To je njena res velika in neverjetna sposobnost." – športni psihoterapevt Klemen Kobal o Urši Bogataj.

"V Pjongčangu si bila zadnja, tvoja naloga je bila, da se naučiš tekmovati, tudi če boš zadnja. Ona res spoštuje trenerje. Kar se ji pove, to naredi. Če imaš zraven Zorana Zupančiča, je bilo samo vprašanje, kdaj se bo to zgodilo."Jaroslav Sakala, klubski trener Urše Bogataj.

Pot Urše Bogataj do vrha je bila postopna, brez preskakovanja stopnic. Ljudem ob sebi zaupa v celoti, hitro se uči in njen mozaik bo za vedno zapisan kot prvi, ki se je v Sloveniji sestavil v zlato olimpijsko kolajno.

Luka Dolar