Slovenska mešana ekipa v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc je na olimpijski tekmi poletela do zlata. Po zaslugi zlatega kvarteta bo dvanajstič pod petimi krogi zadonela Zdravljica. Po tekmi se je z njimi pogovarjal Dare Rupar.

Po zaslugi zlatega kvarteta bo dvanajstič pod petimi krogi zadonela Zdravljica

Slovenska mešana ekipa v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc je bila na olimpijski tekmi najboljša. Zanesljivo je slavila s kar 111,2 točke prednosti. Drugo mesto so presenetljivo osvojili Rusi, senzacionalno pa so bron dobili Kanadčani.

"V sanjah si nisem predstavljala dveh zlatih medalj. Morda je bila to skrita želja, da bi osvojila eno medaljo v Pekingu, ker je bila sezona do zdaj uspešna. Vsi smo dali vse od sebe. Vesela sem, da sem del te ekipe." - Urša Bogataj

Tekmo so zaznamovale diskvalifikacije skakalk, saj so brez enega skoka ostale Japonska, Avstrija in Nemčija, Norveška pa celo brez dveh, a nobena od teh ne bi tudi s polnim seštevkom ogrozila slovenskega zlata.

Peter Prevc, najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov, je dopolnil svoj olimpijski komplet, saj ima v bogati vitrini že srebro in bron iz Sočija 2014.

"Končno. Včeraj sem prišel v sobo, se umiril. Kar se je zgodilo gre na stran. Počakam, do konca iger in bom videl, kaj bo. In uspelo je. To je to." - Peter Prevc.


V spodnji objavi še del prenosa reporterja Boštjana Reberšaka ob koncu tekme.

?? ima novo ? medaljo!! Slovenska četverica je premagala konkurenco in poletela do naslova olimpijskih prvakov!

?️ "Vsi štirje smo vrhunsko skočili, imeli veliko prednost in zasluženo zmagali " - Timi Zajc#imamopeking #Beijing2022 #TeamSlovenia pic.twitter.com/YTTxqRo9lj

— Val 202 (@Val202) February 7, 2022

Boštjan Reberšak, Dare Rupar