V sredo se je začela nova sezona najmočnejše hokejske lige na svetu, severno ameriške lige NHL. Kopitar je novo sezono začel fantastično - na uvodni tekmi je ob zmagi s 6 proti 2 dosegel 3 gole in vpisal še dve podaji.

Začela se je nova sezona hokejske lige NHL, že 16. leto v Los Angelesu igra Anže Kopitar

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so začeli z novo sezono. Med njimi je tudi Anže Kopitar, ki je na uvodni tekmi proti Las Vegasu dosegel tri gole in dve podaji. Kraljem iz Los Angelesa v zadnjih letih ne gre vse po načrtih, saj že zadnje tri sezone niso zaigrali v končnici.

"Razlika med lansko in letošnjo ekipo sigurno je v kvaliteti. Postaviti si moramo nek realen cilj, mogoče tudi malo višji od nekaterih napovedi." - Anže Kopitar

Kopitar ima s Kralji še triletno pogodbo. V lanski sezoni je presegel mejo 1000 doseženih točk v rednem delu. Letos je njegov cilj dobra sezona z vrnitvijo v končnico.

"Moj največji cilj je ta, da se ekipa uvrsti v končnico. Jaz bom naredil vse, kar se le da. Upam, da bi letos lahko dosegel 100 točk." - Anže Kopitar

V letošnji sezoni se je liga razširila na 32 ekip. Pacifiški diviziji, kjer je tudi Los Angeles, se je priključil Seattle.

Tomaž Langerholz