Slovenski košarkarji nadaljujejo z odlični predstavami. S 116:81 so premagali domačine Japonce. Kanuistka Alja Kozorog je v slalomu na divjih vodah končala na 12. mestu.

Slovenci s 35 točkami razlike odpihnili gostitelje Japonce

Košarkarji Slovenije so znova prišli do visoke zmage. S 116:81 so premagali Japonce in se tako že uvrstili med osem najboljših. Prvi strelec je bil Luka Dončić s 25 točkami, 24 jih je dodal Zoran Dragić. Slovenijo zdaj še čaka tekma za potrditev prvega mesta v skupini. V nedeljo se bodo ob 10.20 pomerili s Španci.

? Še druga suverena zmaga @kzs_si, ki se je še pred zadnjo tekmo proti Španiji uvrstila v četrtfinale olimpijskih iger ❗️ ? #imamotokio #imamoto

?Prisluhnite izjavi @Edo_Muric, dogajanje #OlympicFestivalTokyo2020 pa lahko spremljate na https://t.co/Yv5hfv6Wzt ? pic.twitter.com/XQ4BPFvcCl

— Val 202 (@Val202) July 29, 2021

V slalomu na divjih vodah je danes tekmovala kanuistka Alja Kozorog. Tekmovanje je končala v polfinalu in osvojila 12. mesto. Zlato je osvojila Avstralka Jessica Fox.

"Za nas punce v kanuju je ta postavitev zelo zahtevna. V vsakem trenutku moraš biti pri stvari, moraš biti natančen. Z izgubo moči in manjšo izgubo koncentracije, se boriš naprej, ampak je včasih premalo." - Alja Kozorog

Jadralki v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol sta drugi dan tekmovanja prišli na skupno osmo mesto. V razredu laser je Žan Luka Zelko po osmih regatah skupno 28.

Plavalka Katja Fain je na 800 metrov prosto zasedla končno 26. mesto. Priplavala je do svojega osebnega rekorda 8:41,13. S Fainovo so se končali slovenski plavalni nastopi.

Klemen Verlič