Vabimo vas, da se za hip vrnete v svoja otroška leta, ko ste se po šoli s prijatelji igrali razne igre. Katera se vam je prikazala takoj? Morda gnilo jajce, zemljo krast, ristanc? Če ste ob tem postali nekoliko nostalgični, bo tokratna oddaja o rekreaciji pravšnja za vas. V četrti oddaji znova odkrivamo ljudske igre, ki smo se jih igrali v otroštvu, pa jih danes mnogi otroci sploh ne poznajo več. Poleg tega strokovnjakinji svetujeta, kako se postopno vrniti v aktivno športno življenje po prebolelem Covidu ter kakšna prehrana je v kombinaciji s športom najbolj primerna za otroke.

Obujali smo otroške igre, ki smo se jih igrali v otroštvu, danes pa so otroci nanje že skoraj pozabili

Če se vrnete v svoja otroška leta, ko ste se po šoli s prijatelji igrali razne igre, na katero igro najprej pomislite? Morda gnilo jajce, zemljo krast, ristanc? Če ste ob tem postali nekoliko nostalgični, je tokratna oddaja o rekreaciji pravšnja za vas.
Jana Fleišer, Vesna Hrast in Polona Cvikl Pokorn so v okviru svojega projekta Tetino igrišče izdale Gibalno abecedo. Gre za 30 kartic, kjer vsako črko slovenske abecede predstavlja ena igra, pet kartic pa vsebuje še najbolj znane igre. S tem spodbujajo otroke učenja različnih veščin, obenem pa obujajo še ljudske igre, ki gredo hitro v pozabo.

V drugem delu oddaje je Dr. Urša Bukovnik pojasnila, kakšna prehrana je v kombinaciji s športom najbolj primerna za otroke. Z Dr. Petro Zupet pa razložita tudi, kakšne so možne posledice po prebolelem covidu ter najboljše načine, kako se po tem postopoma vrniti v aktivno športno življenje.

Preostale aprilske oddaje:

1. oddaja: Rekreacija v družinskem krogu
2. oddaja: Ko naravo enkrat začutiš, ti nikoli v življenju ne more biti več dolgčas
3. oddaja: Najpomembneje je, da smo pozorni na obnašanje ostalih udeležencev v prometu

Jure Jeromen, Nina Smole