Scenaristka in režiserka, dobitnica grand prixa na enem najprestižnejših mednarodnih festivalov kratkega filma za Sestre, glasbenica, glasbena producentka in snovalka videospotov.

Katarina Rešek - Kukla, scenaristka, režiserka, glasbenica, glasbena producentka in snovalka videospotov

"Danes se mladim, ki se hočejo poglobiti vase in delati na sebi, očita neka političnost in to, da so slepi za svet okoli sebe. Ampak po drugi strani pa se sprašujem – čakaj, do sem so nas potem pripeljali ljudje, ki se nikoli niso zazrli vase, ki niso bili nikoli zares v stiku sami s sabo? Če ti nisi v stiku sam s sabo, nisi v redu. Kako boš potem kogar koli vodil? Tega ne razumem."

Katarina Rešek - Kukla je scenaristka in režiserka, dobitnica grand prixa na enem najprestižnejših mednarodnih festivalov kratkega filma za Sestre, glasbenica, glasbena producentka in snovalka videospotov: "Če si druga generacija priseljencev, pomeni, da imaš eno blazno nostalgijo za nečim, česar ne poznaš."

"O spolnem nadlegovanju se moramo začeti pogovarjati. Vse se razume kot neki avtomatizem. Žensko telo je še vedno kot neko ozemlje, ki si ga nekdo trudi zavzeti."

Danila Hradil Kuplen