Ustvarja na gledališkem in glasbenem odru, je član ljubljanske Drame, kot glasbenik ohranja in plemeniti kulturno izročilo narodov Panonske nižine. Gledališki in filmski igralec ter glasbenik je kot poslanec Državnega zbora spoznaval tudi politično življenje.

Saša Tabaković, gledališki in filmski igralec ter glasbenik

"Znašli smo se v težkem precepu. Po eni strani si želimo živeti tako kot prej, po drugi strani pa na dan prihajajo različne strašljive zgodbe posameznikov v stiski (družinska nasilja, spolne zlorabe). Upam si reči, da je koronavirus prinesel neki etični reset. To pomeni, da se bodo začele odpirati teme, ki so bile predolgo časa zaklenjene v predalih, o katerih se ni pogovarjalo, pa bi jih morali že zdavnaj odpreti in se o njih temeljito pogovoriti in navsezadnje tudi razčistiti."

Saša Tabaković ustvarja na gledališkem in glasbenem odru, je član ljubljanske Drame, kot glasbenik ohranja in plemeniti kulturno izročilo narodov Panonske nižine. Gledališki in filmski igralec ter glasbenik je kot poslanec Državnega zbora spoznaval tudi politično življenje: "Ko sem se odpravljal v politiko, sem vedel, da moram sprejeti odgovornost in svoja stališča predstaviti in poskušati v tej smeri tudi kaj narediti. Takrat se človek takoj zave, kako zelo je omejen. Rekel sem si, ko se bo 'igra dobrega' prevesila v 'igro zla', bom odšel. In to sem tudi storil."

"Svoboda govora oziroma prag tolerance mora biti pri predstavnikih oziroma poslancih višji, ko govorijo drug z drugim. Ne smemo pozabiti, da je komunikacija oziroma dialog vedno voden tudi na relaciji nekih moči. Razlika je, ko poslanec nagovarja javnost in ko poslanec nagovarja drugega poslanca, ki pa je prav tako zaščiten z neko imuniteto."

Danila Hradil Kuplen