Ministrstvo za infrastrukturo je za izdelavo skoraj 2,5 milijona registrskih tablic izbralo domačega izdelovalca. Tuji ponudnik, sicer globalni igralec na področju izdelave tablic, je ponudil za 120% nižjo ceno.

Ministrstvo za infrastrukturo je za izdelavo registrskih tablic izbralo domačega izdelovalca. Tuji ponudnik, sicer globalni igralec na področju izdelave tablic, je ponudil za 120 odstotkov nižjo ceno

Ministrstvo za infrastrukturo je aprila objavilo javno naročilo za izdelavo skoraj dveh milijonov in pol kosov tablic. Prijavo sta oddali dve podjetji, izbran pa je bil domači proizvajalec, čeprav je njegova cena za skoraj 10 milijonov ali okoli 120 odstotkov višja od drugega ponudnika, sicer globalnega igralca na področju izdelovanja registrskih tablic.

A ta po odločitvi ministrstva ni izpolnil vseh, zelo specifičnih navodil iz naročniške dokumentacije. Nekateri poznavalci menijo, da je naročilo zelo problematično in da bi pristojne institucije lahko zahtevale revizijo iz javnega interesa zaradi kršitve načela gospodarnosti.

Rok Kužel