Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti. Borja bo ta teden predstavil nova albuma izraelskega žonglerja funka, jazza in afrobeata Kutimana z naslovom Lines from Different Sources in brooklynske zasedbe trdega afro soula Ikebe Shakedown, s krajšim formatom pa se predstavlja francosko-britanska naveza novega jazza in elektronike Neue Grafik Ensemble. Gosta Nine Zagoričnik pa sta Gregor Božič in Marina Gumzi, soavtorja filma Zgodbe iz kostanjevih gozdov, velikega zmagovalca 22. Festivala slovenskega filma.

Gregor Božič in Marina Gumzi, soavtorja filma Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Zgodbe iz kostanjevih gozdov, zmagovalni celovečerec 22.festivala slovenskega filma, režiserja in scenarista Gregorja Božiča ter Marine Gumzi, producentke in koscenaristke. Film je svetovno premiero že doživel na največjem ameriškem filmskem festivalu v Torontu, v Portorožu pa osvojil rekordnih 11 nagrad Vesna (za naj boljši film, režijo, glavno moško vlogo, fotografijo, izvirno  glasbo, montažo, scenografijo, masko, zvok, kostumografijo, za najboljši film po izboru občinstva) in nagrado iridium za najboljši prvenec.

Marina Gumzi: "… v nekem smislu, da bi šli proč od realizma zgodbe, o srečanju dveh ljudi iz različnih generacij, smo se odločili, da ju bomo načrtno promovirali kot pravljico, da zajame zanimanje širšega kroga ljudi." Gregor Božič: "… pa tudi zato, da ne bi slučajno kdo pomislil, da je to želja po neki historični rekonstrukciji, …da ne bi film spominjal na podeželske slovenske filme iz preteklosti!"

Film prihaja v slovenske kinematografe meseca novembra!

Borja Močnik, Nina Zagoričnik