Po prvem poletju brez virusa, se zgodi dolga in mračna jesen. Virus in ukrepatorji pustošijo brez milosti, namesto sonca z retoričnimi bravurami zasije notranji minister, ki policijsko uro z navdihom samega Nerona prepesni v epidemiološko. Boj z virusom postaja šentflorjanski folkolrni festival dveh ideologij. Vzpostavljen je konflikt med tistimi, ki verjamejo, da nam gre zelo dobro, in nehvaležnimi, ki sumijo, da ladja, ki naj bi bila svetilnik Evrope, v resnici naseda v panonskem blatu. Kaj je res, ne ve nihče več, tudi Boštjan in Mojca ne. Sploh zdaj, ko je dolgo pričakovana rešitev v obliki cepiv res prišla, njihovo implementacijo pa je v poetičnem zanosu slovenskega upravljanja z epidemijo prevzel trener romantike. Vse bo še dobro, upamo vsi, tudi Boštjan in Mojca, čeprav sta spet dobila e-Asistenta. Taj ga spet biksa v šoli.

Po prvem poletju brez virusa, se zgodi dolga in mračna jesen. Boj z virusom postaja šentflorjanski folklorni festival dveh ideologij

Virus in ukrepatorji pustošijo brez milosti, namesto sonca z retoričnimi bravurami zasije notranji minister, ki policijsko uro z navdihom samega Nerona prepesni v epidemiološko. Boj z virusom postaja šentflorjanski folkolrni festival dveh ideologij. Vzpostavljen je konflikt med tistimi, ki verjamejo, da nam gre zelo dobro, in nehvaležnimi, ki sumijo, da ladja, ki naj bi bila svetilnik Evrope, v resnici naseda v panonskem blatu. Kaj je res, ne ve nihče več, tudi Boštjan in Mojca ne. Sploh zdaj, ko je dolgo pričakovana rešitev v obliki cepiv res prišla, njihovo implementacijo pa je v poetičnem zanosu slovenskega upravljanja z epidemijo prevzel trener romantike. Vse bo še dobro, upamo vsi, tudi Boštjan in Mojca, čeprav sta spet dobila e-Asistenta. Taj ga spet biksa v šoli.

Miha Šalehar