Ob koncu zimske sezone smo preverili, kako je aktualna zdravstvena situacija vplivala na trende prodaje zimske športne opreme. Ker pa se hitro bližajo prvomajske počitnice, nas zanima tudi, kakšni so trendi glede prodaje kolesarske opreme in koliko časa bo letos treba čakati na novo kolo.

Na nekatere rezervne komponente koles se čaka tudi 600 dni in več

Zimska športna sezona se končuje. Med ljubitelji belih strmin prevladuje nov trend: "Če ne moremo na smučišča, gremo pa v gore in smučamo turno." Povečanje števila turnih smučarjev je bilo prisotno že v prejšnjih letih, a to zimo se je zdelo, da vsi smučajo turno.

"Turna smuka je trend zadnjih šestih let. Nedvomno predstavlja pozitiven trenutek rasti. Okoliščine letošnjega leta, ko so bile res dobre snežne razmere in zaprta smučišča, so to samo še spodbudile. V letošnjem letu smo Slovenci v bolj masovnem številu odkrili lepote turnega smučanja in izjemne naravne danosti domačega okolja." – Leon Korošec, direktor zimske divizije Elan

Ker so pred vrati že prvomajske počitnice, je aktualna tudi prodaja kolesarske opreme. Je nakup novega kolesa uresničljiv še pred prazniki?

"Odvisno od tega, kakšno kolo je to. Določena posebna kolesa so žal ali rezervirana ali njihov dobavni rok še ni čisto jasen, takšen dvoumen položaj. Tudi pred prvomajskimi prazniki pa se da dobiti kolo." – Aleš Justin, športna trgovina Extreme Vital

 

Tina Šoln