V medijih in javnosti se o kriptovalutah zadnje čase le malo govori. Bitcoin je daleč od rekordnih vrednosti, evforija se je polegla. Marsikdo pa meni, da je ravno zdaj pravi čas za raziskovanje kriptosveta, ki je v polnem zamahu. Samsung je napovedal, da bo v svoje telefone namestil kriptodenarnico, določene trgovine kriptovalute sprejemajo kot plačilno sredstvo, podobno velja tudi že za nekatere državne ustanove v združenih državah. Banke, vlade in številna podjetja se vse bolj zavedajo pomena kriptovalut.
Gost Tečajnice je Matej Tomažin iz podjetja Iconomi.

Evforija se je polegla, marsikdo pa meni, da je ravno zdaj pravi čas za raziskovanje kriptosveta

V medijih in javnosti se o kriptovalutah zadnje čase le malo govori. Bitcoin je daleč od rekordnih vrednosti, evforija se je polegla. Marsikdo pa meni, da je ravno zdaj pravi čas za raziskovanje kriptosveta, ki je v polnem zamahu. Samsung je napovedal, da bo v svoje telefone namestil kriptodenarnico, določene trgovine kriptovalute sprejemajo kot plačilno sredstvo, podobno velja tudi že za nekatere državne ustanove v Združenih državah. Banke, vlade in številna podjetja se vse bolj zavedajo pomena kriptovalut.

Matej Tomažin iz podjetja Iconomi priporoča, da posameznik lahko v kriptovalute vloži toliko denarja, kot ga lahko pogreša. Tako ob padcu vrednosti nikogar ne bo bolela glava. Obenem priporoča, da vlagatelji niso preveč požrešni. “Ko zaslužiš, lahko na primer operiraš samo z viškom oziroma zaslužkom.

“Ko ti frizerka nekaj priporoča, se umakni. To velja tudi za kriptovalute.” – Matej Tomažin

Rok Kužel, Branko Železnik