Za začetek samostojne podjetniške poti je potreben pogum. Ženske ga običajno potrebujejo še nekoliko več kot moški. Program Podjetnost je ženskega spola spodbuja začetnice podjetnice, da stopijo na samostojno pot. Država brezposelnim ženskam s terciarno izobrazbo omogoča brezplačna predavanja ter 5 tisoč evrov. V šestih generacijah se je usposabljanja udeležilo skupno 1500 žensk, skoraj 90 odstotkov jih je ustanovilo podjetje. Poslovne krivulje je pripravila Urška Valjavec.

Za začetek samostojne podjetniške poti je potreben pogum. Ženske ga običajno potrebujejo še nekoliko več kot moški

Program Podjetnost je ženskega spola spodbuja začetnice podjetnice, naj stopijo na samostojno pot. Država brezposelnim ženskam s terciarno izobrazbo omogoča brezplačna predavanja ter pet tisoč evrov. V šestih generacijah se je usposabljanja udeležilo skupno 1500 žensk, skoraj 90 odstotkov jih je ustanovilo podjetje.

Oblikovanje nakita, pisanje knjig, izvajanje meditacije, numerologija, vodenje kozmetičnega salona, prevajalstvo … to so le nekatere izmed poslovnih idej, ki so zaživele tudi v praksi. V primerjavi z moškimi kolegi se ženske podjetnice srečujejo z drugačnimi ovirami.


Tokratni finančni komentar je prispeval Aleš Lokar, pomočnik direktorja naložbenega sektorja KD Skladi.

Urška Valjavec