Davorin Pavlica je oblikovalec spletnih strani, podkaster in tviteraš. Debatiramo o tem, kakšen bo Twitter po tem, ko ga je za 44 milijard dolarjev kupil podjetnik Elon Musk? Zagovorniki verjamejo v odprt prostor z različnimi mnenji brez moderacije, kritiki pravijo, da je Elon Musk grožnja za demokracijo. Zvezdniki in vidne javne osebnosti pozivajo uporabnike, naj račun izbrišejo, uporabniki pa se, kot pri vsaki veliki novici, odzivajo z memi in šalami na račun Twitterja in Muska.

Odgovarjamo na vprašanje poslušalca Blaža, ki bi zaradi želje po več zasebnosti zamenjal brskalnik Firefox. Kakšen je Brave in zakaj (ne)shranjevati gesla v brskalnik?

Kam gre Twitter, Brave namesto Firefoxa in slepo tipkanje. Davorin Pavlica je oblikovalec spletnih strani

Kakšen bo Twitter po tem, ko ga je za 44 milijard dolarjev kupil podjetnik Elon Musk? Zagovorniki verjamejo v odprt prostor z različnimi mnenji brez moderacije, kritiki pravijo, da je Elon Musk grožnja za demokracijo. Zvezdniki in vidne javne osebnosti pozivajo uporabnike, naj račun izbrišejo, uporabniki pa se, kot pri vsaki veliki novici, odzivajo z memi in šalami na račun Twitterja in Muska.

Odgovarjamo na vprašanje poslušalca Blaža, ki bi zaradi želje po več zasebnosti zamenjal brskalnik Firefox. Kakšen je Brave in zakaj (ne)shranjevati gesla v brskalnik?

Zapiski:

Opravičujemo se za vse nevšečnosti - podkast o življenju, vesolju in sploh vsem … in o enem poglavju kultne trilogije v petih delih Štoparski vodnik po Galaksiji, ki jo je napisal Douglas Adams - Opravičujemo se za vse nevšečnosti -

  1. Kam gre Twitter?
  1. Firefox ali Brave
  1. Priporočilo: slepo tipkanje

 

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si

Anže Tomić, Maruša Kerec