Seznam tehnoloških gigantov, ki se oglašajo zaradi ruskega napada na Ukrajino, je dolg in se hitro dopolnjuje. Tehnološka podjetja so sprejela številne sankcije. Z dr. Davidom Jelencem, asistentom Fakultete za računalništvo in informatiko, debatiramo o odločitvi Appla in Googla, ki sta v svojih zemljevidih onemogočila spremljanje prometa v Ukrajini, da ne bi sodelovala v vojni. Tik pred prvim napadom 24. februarja so namreč uporabniki na Googlovih zemljevidih opazili gnečo na rusko-ukrajinski meji. Razveselimo se napovedi, da bodo androidni telefoni ponujali večletno varnostno podporo, in gledamo v prihodnost s hroščem iz leta 2038.

Spremljanje prometa v Ukrajini, varnostne posodobitve telefonov in hrošč 2038. Dr. David Jelenc je asistent na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko

Seznam tehnoloških gigantov, ki se oglašajo zaradi ruskega napada na Ukrajino, je dolg in se hitro dopolnjuje. Tehnološka podjetja so sprejela številne sankcije, v Odbiti debatiramo o odločitvi Appla in Googla, ki sta v svojih zemljevidih onemogočila spremljanje prometa v Ukrajini, da ne bi sodelovala v vojni. Tik pred prvim napadom 24. februarja so namreč uporabniki na Googlovih zemljevidih opazili gnečo na rusko-ukrajinski meji.

Razveselimo se napovedi, da bodo androidni telefoni ponujali večletno varnostno podporo, in gledamo v prihodnost s hroščem iz leta 2038.

Zapiski

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si

Anže Tomić, Maruša Kerec