Starlink ni tehnološka novost, je pa satelitov, ki ponujajo pokritost z internetom v 33 državah, vedno več. Kaj (tudi v Slovenijo) prinaša tehnologija podjetja Space X in koga moti? Zakaj nas debate o internetu, ki si ga lastijo zasebna podjetja, morajo skrbeti?

dr. Boštjan Batagelj, ki raziskuje in opazuje mobilna omrežja, po dveh letih izpostavlja prednosti in kritike uporabe omrežja 5G, ki ga ponujajo tudi operaterji v Sloveniji in odgovarja na vprašanje, kam so izginile teorije zarote?

Starlink, kje je 5G in SkyView. Dr. Boštjan Batagelj je inženir, predavatelj in raziskovalec s Fakultete za elektrotehniko

Starlink ni tehnološka novost, je pa satelitov, ki ponujajo pokritost z internetom v 33 državah, vse več. Kaj (tudi v Slovenijo) prinaša tehnologija podjetja Space X in koga moti? Zakaj nas debate o internetu, ki si ga lastijo zasebna podjetja, morajo skrbeti?

Dr. Boštjan Batagelj, ki raziskuje in opazuje mobilna omrežja, po dveh letih poudarja prednosti in kritike uporabe omrežja 5G, ki ga ponujajo tudi operaterji v Sloveniji, in odgovarja na vprašanje, kam so izginile teorije zarote.

Zapiski:

  1. Starlink
  1. 5G je tu
  1. Priporočilo

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si.

Anže Tomić, Maruša Kerec