Podjetja, ki uporabljajo Microsoft Exchange, so se znašla pred varnostno težavo. Med posledicami ranljivosti sistemov je tudi vdor v norveški parlament. S sodelavcem SI-CERTA Tadejom Hrenom debatiramo tudi o novih oblikah phishing napadov in doslej največji znani odkupnini, ki znaša 50 milijonov dolarjev.

Kibernetska varnost, varnost in varnost: Tadej Hren z nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost

Tadej Hren je sodelavec odzivnega centra SI-CERT, ki ozavešča in izobražuje, obravnava prijave varnostnih incidentov in opozarja na aktualne grožnje. Debatiramo o aktualnih temah s področja kibernetske varnosti.

  • Podjetja, ki uporabljajo Microsoft Exchange, so se znašla pred varnostno težavo. Med posledicami ranljivosti sistemov je vdor v norveški parlament. Tudi v Sloveniji je Uprava RS za informacijsko varnost v sredini marca razglasila stanje povečane ogroženosti varnosti omrežij ali informacijskih sistemov.
  • Nove oblike phishing napadov.
  • Največja doslej znana odkupnina znaša 50 milijonov dolarjev, napadalci jo zahtevajo za šifrirni ključ in ukradene podatke podjetja Acer.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Anže Tomić, Maruša Kerec