Odbita do bita se v novi mini seriji loteva učenja programiranja, ki zahteva natančno izražanje in razmišljanje. V prvem delu Maruša in Anže s profesorjem Janezom Demšarjem s Fakultete za računalništvo in informatiko spoznata algoritem, v drugem delu z novimi ekperimenti poskušata razumeti programiranje.

Maruša in Anže se ob pomoči profesorja Janeza Demšarja v odbiti miniseriji učita razumevanja programiranja

Maruša in Anže sta se lotila učenja programiranja. V prvem delu sta s profesorjem s Fakultete za računalništvo in informatiko Janezom Demšarjem odgovorila na vprašanje Kaj je algoritem? Tokrat z novimi eksperimenti poskušata razumeti programiranje: “Računalniški programski jeziki ne dovoljujejo dvoumnosti v slovnici. Zato so nam ljudem težki, ker velikokrat ne znamo razlagati brez okolišenja in olepševanja besed.”

Odzivi na twitter profilu @Odbita:

Računalništvo je lahko zabavno. https://t.co/J336CNTiUT ponuja tudi nekaj zelo zabavnih nedeljskih družabnih iger za družine z vsaj osnovnošolci. Moja najljubša je https://t.co/Un2Zq112Qp https://t.co/gXB9WAR4t1

— Willy (@pzkpfw_ivh) November 11, 2018

v cetrtek imamo v poligonu nad UE (tobacna) ob sedmih Python meetup. sami python zanesenjaki na kupu. pridita(e) pogledat, smo ta odprte sorte.

*glas v ozadju* a si povedu, da bo pir?

aja, pa pivo imamo

— Roman Luštrik (@romunov) November 13, 2018

Končno poslušal – super! JAnezu pa povejta, da se je zmotil v “… 400 listkov, v povprečju jih bo pogledala 200 …” Not true, ker je samo 5 imen, ki se ponovijo, jih bo v povprečju treba pregledati (skoraj( 400. Še vedno O(n^2), ma vseeno … :)

— Primož Gabrijelčič (@primozg42) November 13, 2018

Taprva oddaja je bila huda! Mi je žal, da sem bil pred njegovim časom na FRI, je bilo preceeeeeej drugače. #slabše

— barjanski (@barjanski) November 14, 2018

 

Naročite se na podkast Odbita do bita:

Poslušaj še:

Prvi del: Programiranje je kot detektivka, nenehno reševanje problemov
Tretji del: Kako napisati preprost program?

Anže Tomić, Maruša Kerec