Slovenska podjetja Instagrama še ne jemljejo resno. In čeprav pravimo, da je Instagram razvrednotil delo fotografov, se sogovorniki ne strinjajo. Alan Orlič in Sanja in Zoran Leban Trojar o slovenski Instagram sceni.

“Instagram je v Sloveniji še v povojih, na drugi strani pa velika podjetja na odprtje ene letalske proge pošljejo štiri instagramerje”

V oddaji Odbita do bita smo v minulih sezonah preverjali igričarsko, Youtube in podcast sceno, aktualna oddaja pa se loteva Instagrama na Slovenskem.

Osebni Instagram profili v Sloveniji res več niso novost, kar ne moremo trditi za podjetja ali medije, ki ga še ne izkoriščajo, ali pa vsaj ne izkoriščajo dobro. Največja Instagram skupnost v Sloveniji je @igslovenia, profil, ki je naključno postal privlačna in brezplačna promocija naše države.

“IG pomeni Instagram, hešteg sva si izmislila sama in začela z nič označenimi fotkami. Danes je skoraj 100.000 fotografij s to oznako. Zanimivo je, da je samo 38% sledilcev iz Slovenije. Največ iz Italije in ZDA, sledita Rusija in Velika Britanija.”

Sanja in Zoran Leban Trojar, ustanovitelja profila

O okusih in filtrih se sicer ne razpravlja…

“Tukaj je skupnost nekaj kar dejansko funkcionira, tujcem in domačinom je Slovenija všeč,” pravita ustanovitelja, ki sta preštela že 13.600 sledilcev.

“Eni imajo polna usta tega, kako je Instagram razvrednotil delo fotografov… To ni res. Fotografija se manipulira od samega začetka. Na redkokateri fotografski razstavi visijo fotografije, ki niso nič obdelane.”

– Zoran Leban Trojar

Instagram je predvsem super priložnost za promocijo kopice fotografov, ki imajo stotisoče sledilcev.

O Instagram sceni v Sloveniji so razpravljali Sanja in Zoran Leban Trojar ter fotograf Alan Orlič. Vsem lahko sledite tudi na Instagramu, kjer je tudi Val 202.

Maruša Kerec