Michael Leopold oziroma Leopold I. je slovenski raper, ki rapa v pogovornem jeziku – v radgonščini. Sicer prevajalec, ki mora zaradi redne službe skrbno načrtovati vsako minuto svojega urnika, ki je vse bolj poln tudi glasbenih nastopov, se je v Noticah o svoji najnovejši skladbi Kinderšpil in prihajajočem albumu pogovarjal z Nejo Jerant.

"Vsi otroci, razen ..." Skladba je čista "zajebancija", namenjena tistim, ki se želijo imeti fajn in žurati"

Kinderšpil je nova skladba Leopolda I., ki jo bomo od petka našli na njegovem prvem studijskem albumu Dobro jütro: "Z Vidom Turico sva ustvarila zanimiv projekt, v katerem je vsaka skladba zgodba zase, tako tematsko kot žanrsko."

Kinderšpil črpa navdih iz priljubljenih nemških otroških šal "alle Kinder Witze". Gre za prvi poskus tovrstne kulturne adaptacije iz nemščine v slovenščino in poskus popularizacije koncepta "vsi otroci, razen …".

Kitice za skladbo sem napisal pred kakšnimi šestimi leti, še med študijem. Navdih sem našel pri glasbeni skupini Moop Mama in njeni skladbi Alle Kinder. Ker sem prevajalec, sem za šalo napisal slovensko adaptacijo. Strukturo šal sem obdržal, posameznih verzov nisem prevajal, ampak jih zapisal po svoje ter prenesel v slovenščino. O tem sem obvestil tudi Moop Mamo, ki so se zelo pozitivno odzvali in ostajamo v stikih."

V četrtek, 16.6., bo Leopold I. nastopil na 50. rojstnem dnevu Vala 202, v petek pa v Gramofonoteki predstavil svojo prvo ploščo.

Neja Jerant